のうのうの小屋Nou Nou Koya
「農」や「食」をキーワードに、地域住民、大学、行政などの方々との協働を通して、まちの賑わいづくりや魅力伝達に取り組むとともに、
安心して住み続けられる地域づくり活動の一端として、地元で愛される「栗こわい団子」を販売する、テンポラリースタンドをプロデュースした。
のうのう小屋は、10分程度で組立・解体可能なパネル式とすることで、車両の進入が困難な、路地に囲まれた空き地でも、魅力的な場づくりが展開可能となった。
We were active to make a region where people could continue to live in peace, with working to create a bustle and transfer the charm of the town, through the cooperation of local residents, university, and administration as keywords as “Agriculture” and “Food”.
We produced the temporary stand that sell famous local food “Kurikowai-dango” as a part of this action.
We were able to evolve creating attractive place even vacant land where were surrounded by alleys that cars couldn’t enter, because we made Nou-Nou-Koya as panel type and could assemble or disassemble about 10 minutes.
企画・設計/名城大学谷田真研究室
運営/金山のちから協議会
施工/ニシシタ建築+名城大学谷田真研究室
設置年/2019.3
設置場所/岐阜県下呂市金山町
Design / Makoto Tanida Laboratory, Meijo University
Management / Kanayama-no-Chikara Conference
Construction / Nishishita Architecture + Makoto Tanida Laboratory, Meijo University
Date / March, 2019
Place / Kanayama-cho, Gero-City, Gifu-prefecture